Jakob Klemenčič in Nastja Ahačič državna prvaka v eliminatorju

Kolesarska zveza Slovenije je v nedeljo po nekaj letih oživila eliminator in na razgibani trasi v centru Kranja v sodelovanju s KK Kranj pripravila državno prvenstvo. V elitni kategoriji je zmagal evropski prvak v tej disciplini Jakob Klemenčič. Državni prvaki so postali še Nastja Ahačič, Gašper Štajnar in Ožbe Rupnik.

Najprej so se tekmovalci na 600 metrov dolgem krogu s postavljenimi ovirami – balami sena in pnevmatikami – pomerili v kvalifikacijah. V elitni kategoriji je nastopilo 14 kolesarjev, v finalu je bil najmočnejši Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), ki je po dirki povedal: »Majica državnega prvaka je ena izmed želja vsakega kolesarja. Na začetku sem bil kar malo živčen, saj se spodobi, da pokažem, da sem vreden majice evropskega prvaka, poleg tega je bilo na štartu kar nekaj hitrih fantov. Bila je borba do zadnjega metra vse od finala in na koncu mi je uspelo. Bil sem malenkost močnejši od drugih, proga je bila kratka, ampak zanimiva in hitra, zato je bilo treba biti pozoren, saj bi se pri padcu lahko kar poškodoval.«

Jakob KLemenčič MBK Črni Vrh

Drugo mesto je osvojil Marcel Gladek (MBK Črni Vrh) in tretje Tilen Jagodič (Calcit bike team).

Zaradi premajhnega števila prijavljenih v ženskih kategorijah so bile te združene, v finalu je bila najmočnejša 15-letna Nastja Ahačič (Energijateam.com), ki se je razveselila prvega naslova državne prvakinje: »Naslova sem zelo vesela. Tekma je bila naporna, nastopile so zelo dobre tekmovalke, zato se uspeha še ne zavedam. Na trasi je bilo veliko tehničnih delov in ovinkov, zato je bilo ves čas potrebno gledati, da si na dobri poziciji. Nisem si pa mislila, da bom prehitela precej starejše tekmovalke.«

Državno prvenstvo eliminator ženske

Drugo mesto je osvojila Eva Terpin (MBK Črni Vrh) in tretje Maruša Šerkezi (Rajd Ljubljana).

V kategoriji do 17 let je državni prvak postal Gašper Štajnar (Calcit bike team). Drugi je bil Tine Terpin (MBK Črni Vrh) in tretji Vid Okrogelnik (KK Ravne).

V kategoriji do 15 let je naslov državnega prvaka osvojil Ožbe Rupnik (MBK Črni Vrh). Drugi je bil Maks Majnik (Pogi Team Generali) in tretji Luka Maksimović (Energijateam.com).

GALERIJA

REZULTATI