Jesenska sezona SloXcup: septembra štiri dirke

Na prvo septembrsko nedeljo se program začne v Ajdovščini z olimpijskim krosom. Potem vsak teden sledijo XC Rašica, ki šteje za SloXcup mladi, državno prvenstvo v kratkem krosu XCC Energija v Domažalah ter v Kočevju z urbanim krosom zaključek SloXcup mladih.

Po julijskem državnem prvenstvu v eliminatorju je bil avgust bolj sproščen, najboljšim pa je služil za pripravo na svetovno prvenstvo v Les Getsu. Septembra se bo končno spet kadilo tudi na slovenskih progah za kros.

XCO Ajdovščina: 4. september

Razpis za pokalno dirko v olimpijskem krosu v Ajdovščini je objavljen že nekaj časa. To je pravzaprav zadnja domača dirka v olimpijskem krosu to sezono, saj je čez dva tedna v Domžalah na sporedu le še kratki kros. Na območju Športnega centra Pale pripravljajo srednje tehnično zahteven, razgiban štiri kilometre dolg krog s 110 metri višinske razlike, ki vključuje tudi mini bike park Frutabela.

Najmlajše kategorije do U15 bodo v Ajdovščini dirkale na malem krogu po mini bike parku Frutabela, vsi mlajši od 13 let bodo imeli opravka še s tehničnim poligonom.

RAZPIS
KK Črn trn sprejema prijave prek prijavim.se do petka, 2. septembra do polnoči.

XCO-Ajdovscina-2021-1896-835x557

XC Rašica – mladi: 10. september

SD Strahovica na Selu pri Vodicah pripravlja kros za mlade kategorije od U7 do U17. Na poligonu v športnem središču pod Rašico bodo proge prilagodili starostnim kategorijam. Mlajši od sedem let bodo dirkali na ravninskem krogu, starejši na težavnejših progah.

Jutranji program se začne s spretnostnim poligonom za kategorije od U7 do U13, sledijo dirke v krosu za vse kategorije do U17 oziroma mlajših mladincev. Popoldne, po krosu, organizirajo še kronometer na Rašico, tudi za starejše.

RAZPIS
Prijave na prijavim.se sprejemajo do četrtka, 8. septembra do polnoči.

XC_Rasica_2021

XCC Energija v Domžalah:
18. septembra tudi za državne naslove

Edini letošnji domači kratki kros bo štel za SloXcup (letos z enakim številom točk kot na olimpijskih krosih) in za državne naslove v starejših kategorijah od U17 dalje, tudi za amaterje in veterane.

Proga na in v okolici MTB poligona Šumberk je prilagojena formatu kratkega krosa. Na travnatem delu je ravninska, a jo zaznamuje veliko ovinkov, na poligonu pa strm vzpon ter spust z nekaj tehničnimi elementi.

RAZPIS
Prijave do četrtka, 15. septembra do 24. ure. na prijavim.se.

XC Urbani Kočevje – mladi:
23. september

Po uspešnem XCO Kočevje se kros na dan športa vrača na Kočevsko, a tokrat na mestne ulice. Drugo leto zapored pripravlja KD Melamin v središču Kočevja urbani kros za mlade kategorije od U7 do U17, potem bo za starejše sledila nočna dirka pod žarometi v odprti kategoriji.

1100 metrov dolga proga vodi po cesti, stopnicah in lesenih bandah. V kategoriji open se bo dirkalo predvidoma v dveh skupinah po 15 tekmovalcev, najboljši bodo napredovali v finale: po eni strani bo to ekshibicijska dirka, a po drugi strani ena najbolj atraktivnih in tako primerna za zaključek.

Razpisa še ni, a na spletni strani xcokocevje.com že najdemo vse potrebne informacije.

Urbani-XC-Kocevje-2021-0519-835x557