Za kolesarji je predzadnja pokalna dirka v olimpijskem krosu., ki se je odvila v dolini Završnice. Dirko, ki je bila prestavljena iz negotovih spomladanskih razmer na jesen, je spremljalo sončno jesensko vreme, rahlo spremenjena, a zanimiva in tehnična proga, pa je poskrbela za naporne, a odlične boje med kolesarji.

XC-Zavrsnica-2021-0202

Po enoletnem premoru je bila Završnica ponovno prizorišče olimpijskega krosa, kjer so organizatorji pripravili odlično dirko. V elite kategoriji sta zmago osvojila Rok Naglič in Vita Movrin.

Poleg prijetnega vzdušja je vreme poskrbelo za pravo jesensko pravljico. Na progi so se najprej pomerile najmlajše kategorije, ki tokrat niso tekmovale v tehničnem poligonu. Mladi kolesarji so pokazali borbeno vožnjo, za večino pa v cilju rezultat ni bil najpomembnejši.

XC-Zavrsnica-2021-0092

Kategorija elite se je na traso skupaj z mladinci podala zadnja. Veliki krog je bil dolg 4,35 km, elitovci so prevozili šest krogov. Prva dva kroga so skupaj odvozili Rok Naglič, Gregor Dimic in Jakob Klemenčič, potem pa je Naglič navil tempo in po šestih krogih v cilj prišel z minuto prednosti pred Dimicem.

»To je moja prva dirka po Alpentouru in se še nisem popolnoma spočil. Noge še niso bile tam, kjer bi si želel, da so. Prve tri kroge sem šel s tempom, s katerim sem bil v vodstvu zraven Dimica, ko pa sem videl, kje sem močnejši od njega, sem v tretjem krogu šel v napad. Potem sem obdržal enako razdaljo do cilja. Cilj je bil, da pripeljem zmago do cilja, da s tem generalno osvojim tudi slovenski pokal.«

XC-Zavrsnica-2021-2351

Tretji je v cilj kot najboljši mlajši član prišel Jakob Klemenčič.

V popoldanskih urah so se najprej pomerile elite ženske, mladinke, amaterji in veterani. Med članicami so v odsotnosti Tanje Žakelj nastopile le tri kolesarke. Te so svojo pripravljenost bolj kot med seboj merile z amaterji in veterani, ki so se z malenkostnim zamikom za njimi podali s štartne črte. Vita Movrin, ki je uspešno sanirala poškodbo, s progo ni imela težav in je suvereno osvojila zmago.

»Včeraj na treningu nad progo nisem bila najbolj navdušena, na tekmi pa je kar šlo, saj sem prišla v ritem in je šlo tekoče. Štartala sem na polno, mi pa je žal, da ni bilo Tanje ali drugih punc, da bi se malo borbale. Tudi jaz bi verjetno dala več od sebe.«

Druga je v cilj prišla Maruša Knap, tretja pa Hrvatica Larisa Bošnjak.

XC-Zavrsnica-2021-1406

Pred elite kategorijo je še državno prvenstvo v kratkem krosu, ki je v koledar sicer prišlo pred nekaj dnevi, vse pa čaka še dirka na Črnih njivah.

Prvi trije po kategorijah:

V kategoriji Elite M je bil najhitrejši Rok Naglič (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Gregor Dimic (ENERGIJATEAM.COM).

XC-Zavrsnica-2021-2268

V kategoriji U23 M je bil najhitrejši Jakob Klemenčič (MBK ČRNI VRH), drugo mesto je osvojil Jan Jereb (MBK ČRNI VRH) ter tretje Blaž Žle (CALCIT BIKE TEAM).

V kategoriji U23+Elite W je bila najhitrejša Vita Movrin (ENERGIJATEAM.COM), druga je bila Maruša Knap (CALCIT BIKE TEAM) in tretja Larisa Bošnjak (BBK ŠIŠMIŠ).

V kategoriji U19 M je zmagal Fran Bošnjak (BBK ŠIŠMIŠ), drugi je bil Tine Jereb (MBK ČRNI VRH) in tretji Nace Gnezda (MBK ČRNI VRH).

XC-Zavrsnica-2021-2209

V kategoriji U19 W je prvo mesto osvojila Anja Nadu (BK MONTES), druga je bila Daša Mlakar (MBK ČRNI VRH) in tretja Tina Kalajžič (KK RAVNE).

XC-Zavrsnica-2021-2083

V kategoriji Amaterji je zmagal Alen Tomasev (BK CRIKVENICA), drugi je bil Simon Erjavec (SD STRAHOVICA).

XC-Zavrsnica-2021-2112

V kategoriji Veterani 1 je zmagal Boštjan Hribovšek (CALCIT BIKE TEAM), drugi je bil Matjaž Budin (MBK ČRNI VRH) in tretji Jure Prešeren (KK ZAVRŠNICA).

XC-Zavrsnica-2021-2114

V kategoriji Veterani 2 je prvo mesto osvojil Aleš Boškin (MBK ČRNI VRH), drugi je bil Mitja Tancik (ENERGIJATEAM.COM) in tretji Aleš Strašek (KK BIKE-EK HALOZE 2002).

XC-Zavrsnica-2021-2135

V kategoriji Veterani 3 je bil najhitrejši Valter Tomšič (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Gianluca Barilani (TEAM TODESCO ASD).

XC-Zavrsnica-2021-2146-2

V kategoriji Veterani 4 je bil najhitrejši Tine Zupan (SCOTT TEAM), drugo mesto je osvojil Bojan Kemperl (CALCIT BIKE TEAM).

XC-Zavrsnica-2021-2167

V kategoriji Veteranke Ana Podpečan (ENERGIJATEAM.COM) ni imela konkurence.

V kategoriji U17 M je bil najhitrejši Žan Pahor (ENERGIJATEAM.COM), drugo mesto je osvojil Ambrož Vovk (CALCIT BIKE TEAM) ter tretje Marcel Gladek (MBK ČRNI VRH).

XC-Zavrsnica-2021-2197

V kategoriji U17 W je bila najhitrejša Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Ivana Klemenčič (MBK ČRNI VRH) in tretja Mirta Pušec (BK MONTES).

XC-Zavrsnica-2021-2075-2

V kategoriji U15 M je zmagal Filip Boškin (KD SLOGA 1902 IDRIJA), drugi je bil Gašper Štajnar (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Nik Golob (CALCIT BIKE TEAM).

XC-Zavrsnica-2021-1649

V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Maruša Tereza Šerkezi (BTC CITY LJUBLJANA SCOTT), druga je bila Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Eva Terpin (MBK ČRNI VRH).

XC-Zavrsnica-2021-1642

V kategoriji U13 M je zmagal Maks Majnik (POGI TEAM GENERALI), drugi je bil Lenart Dejak (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE) in tretji Joža Matjaž Šerkezi (POGI TEAM GENERALI).

XC-Zavrsnica-2021-1631

V kategoriji U13 W je bila najhitrejša Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Neža Kobal (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Pina Šiler (KK ZAVRŠNICA).

XC-Zavrsnica-2021-1624

V kategoriji U11 M je bil najhitrejši Urban Dejak (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE), drugo mesto je osvojil Lan Rupnik (MBK ČRNI VRH) ter tretje David Korošec Janušič (KK ZAVRŠNICA).

XC-Zavrsnica-2021-1617

V kategoriji U11 W je bila najhitrejša Neža Utranker (ŠD 2SIMPL), druga je bila Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Anamarija Kosec (CALCIT BIKE TEAM).

XC-Zavrsnica-2021-1613

V kategoriji U9 M je zmagal Liam Logar (KD SLOGA 1902 IDRIJA), drugi je bil Rok Žavbi (SD STRAHOVICA) in tretji Tit Ravnihar (KK ZAVRŠNICA).

XC-Zavrsnica-2021-1605

V kategoriji U9 W je prvo mesto osvojila Ema Korošec Janušić (KK ZAVRŠNICA), druga je bila Kiara Žlender (SD STRAHOVICA) in tretja Vida Bizjak (SD STRAHOVICA).

XC-Zavrsnica-2021-1600

V kategoriji U7 M je zmagal Tine Vertačnik (SD STRAHOVICA), drugi je bil Nace Špenko (SD STRAHOVICA) in tretji Ted Ravnihar (KK ZAVRŠNICA).

XC-Zavrsnica-2021-1591

V kategoriji U7 W je bila najhitrejša Neža Šekoranja (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Manca Prezelj (KD SLOGA 1902 IDRIJA) in tretja Zara Žlender (SD STRAHOVICA).

XC-Zavrsnica-2021-1583

 

Galerija