Tokrat je dirka mladih SloXcup potekala v Lešah na Koroškem, kjer so mladi kolesarji tekmovali v kategorijah od u7 do u17, ter v kategoriji Open. Na progo se je skupno podalo 102 tekmovalk in tekmovalcev.

Tekma je potekala v ustaljenem redu, brez poškodb in zapletov, k čemur je prav gotovo pripomoglo tudi sončno vreme, ki nas letos spremlja že kar nekaj tekem. Navijači ob progi so poskrbeli za ohladitev razgretih tekmovalcev s polivanjem vode, kar je bilo ob visokih temperaturah zelo dobrodošlo. Proga je bila, kot vedno, prilagojena različnim kategorijam in tekmovalci so se z njo odlično spopadali.

V kategoriji Open je med moškimi zmagal Matevž Govekar (MBK SPORTR.SI), drugi je bil Miha Klemenčič (MBK SPORTR.SI) in tretji Matjaž Lozar (MBK SPORTR.SI).

V kategoriji u17 so se za prva tri mesta, borili mladinci. Najhitrejši je bil Teo Pečnik (KK RAVNE), drugi je bil Jakob Klemenčič (MBK SPORT.SI) in tretji Jakob Smolnikar (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji Mladinke je zmagala Ana Janežič pred Tamaro Homar (obe ENERGIJATEAM.COM)

V kategoriji u15 dečki je zmagal Jure Rus (MBK SPORTR.SI), drugi je bil Miha Smrdel (MBK SPORTR.SI) in tretji Nace Smrdel (KD SLOGA 1902 IDRIJA).

V kategoriji u15 deklice sta se pomerili dve kolesarki. Zmagala je Nuša Moroz (KD SLOGA 1902 IDRIJA) pred Ema Movrin (ENERGIJATEAM.COM)

Med dečki u13 je zmagal Žan Pahor (ENERGIJATEAM.COM). Drugi je bil Tine Terpin (MBK SPORTR.SI) in tretji Jaka Marolt (KK Završnica).

V kategoriji u13 deklice je bila najhitrejša Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Tina Smrdel (MBK SPORTR.SI) in tretja Ivana Klemenčič (MBK SPORTR .SI).

V kategoriji u11 dečki je zmagal Jurij Zupanič (ENERGIJATEAM.COM), drugi je bil Filip Boškin (KD SLOGA 1902 IDRIJA) in tretji Jernej Rudolf (MBK SPORTR.SI).

V kategoriji u11 deklice je bila najhitrejša Eva Terpin (MBK SPORTR.SI), druga je bila Meta Janežič (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Nika Mikuž (MBK SPORTR.SI).

V kategoriji u9 dečki so stopničke osvojili Maks Majnik (CALCIT BIKE TEAM) pred Lenartom Dejakom in Filipom Kutošo (oba ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji u9 deklice je zmagala Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Neža Kobal (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Neža Janežič (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji u7 dečki je zmagal Lan Rupnik (MBK SPORTR.SI), drugi je bil Žan Šekoranja (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Urban Dejak (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji u7 deklice je zmagala Neža Utrankar (ŠD 2SIMPL) pred Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM)