Odpoved XCO Ajdovščina

Zaradi nerešljivih zapletov pri organizaciji je Kolesarski klub Črn trn žal primoran odpovedati dirko, napovedano za 8. oktober. Zadnja dirka SloXcup bo tako v Domžalah, v soboto, 30. septembra.

V Ajdovščini so zadnja tri leta na prvo septembrsko nedeljo v okviru kolesarskega festivala pripravljali dirko v olimpijskem krosu, ki je bila lepo sprejeta med tekmovalci. Letos je bil kros sprva prestavljen na začetek oktobra, a žal organizacija ni izvedljiva niti takrat. Kljub organizacijskim zapletom pa bodo izvedli kolesarski festival, a v skrčenem obsegu.

Zadnjič za točke v Domžalah

SloXcup se tako 30. septembra zaključuje s kratkim krosom Energija Domžale na znani progi na MTB poligonu Šumberk, koder je bilo lani državno prvenstvo v kratkem krosu.

Letos bo to šesta pokalna dirka za članske in mladinske kategorije ter osma za mlajše kategorije, amaterje in veterane. Tudi na finalni dirki bo za najmlajše kategorije pripravljen tehnični poligon. Prireditelji iz ŠD Energija ga bodo uspeli postaviti prav v središče dogajanje na travnatem delu proge, v neposredni bližini štartno-ciljnega prostora.

Ker smo torej pred zadnjim dejanjem sezone, še enkrat spomnimo, da se v skupnem točkovanju odšteje najslabši rezultat: v članskih in mladinskih kategorijah tako velja pet najboljših rezultatov, v vseh ostalih pa sedem najboljših.