SloXcup se 10. septembra na Selu pri Vodicah nadaljuje s krosom za mlajše kategorije od U7 do U17. Najmlajši bodo še drugi teden zapored dokazovali spretnosti na tehničnem poligonu.

Imeniten poligon za kros na vznožju Rašice bo v organizaciji SD Strahovica gostil mlade kolesarke in kolesarje drugo leto zapored. Po dirkah mladine pa bo od 16.15 potekal že 26. kronometer na Rašico.

S spretnostnega na gozdni poligon

Morda je na začetku sezone kazalo, da tehnični poligon zamira, vendar bo Strahci Bike Team na domači dirki poskrbel tudi za jutranjo zabavo z vajami. Spretnostni poligon je obvezen za kategorije U7, U9, U11 in U13. Na krosu v Ajdovščini je imel pretekli teden prav poligon odločilen vpliv na nekatere končne rezultate, zato se mu velja še posebej posvetiti.

Prvi bodo na poligon zapeljali najmlajši ob 8:20, zadnji kolesarji kategorije U13 pa ob 10. uri. Kros na različno dolgih in zahtevnih krogih bodo mlajši od sedem let odprli ob 11. uri. Dirkali bodo na kratkem, ravninskem delu poligona, starejše kategorije pa na daljših trasah na pobočju Rašice.

Razglasitev za vse kategorije bo ob 15. uri.

DSCF9804

Proga odprta za ogled

V soboto dopoldne se obeta izboljšanje vremena, vendar pa je napoved za četrtek in petek slaba, zato lahko pričakujemo razmočen teren. Ogled proge je sicer možen do petka 9. septembra, na dan tekmovanja pa le do 8:00.

Prijave sprejemajo na prijavim.se še do jutri, četrtka 8. 9. 2022 do polnoči.

RAZPIS

www.strahci.si

SD Strahovica