Kot je postala že tradicija, so se mladi kolesarji na zadnji pokalni dirki, organizirani pod okriljem kolesarskega društva Energijateam.com, za zadnje pokalne točke pomerili v Mengšu.

 

Tekmovalo je 139 mladih kolesarjev, za kar nekaj tekmovalcev pa je bila dirka prva tekmovalna preizkušnja. Kljub temu trasa, na kateri so bile postavljene tudi umetne ovire, nikomur ni delala preglavic. Progo je noč prej kar pošteno namočil dež, zato je bila blatna in na določenih delih nekoliko bolj spolzka.

 

Najprej so se med seboj pomerili najmlajši tekmovalci kategorije do 7 let, sledile so jim starejše kategorije, malčki pa so se na koncu pomerili na poganjalčkih, prav vsi pa so postali zmagovalci.

 

Z bojem, ki so ga prikazali tekmovalci v kategoriji do 17 let, so napovedali zanimivo prihodnjo sezono, ko bodo prestopili v višjo kategorijo. Zmago, ki si jo je zadal nekaj dirk pred nedeljsko, je osvojil Blaž Žle (CALCIT BIKE TEAM).

 

»Zelo sem zadovoljen z dirko. Danes je šlo vse tako kot sem pričakoval. Svojo obljubo iz Grožnjana sem izpolnil. Zelo sem motiviran za naslednjo sezono, ker sem to dobro končal. Verjetno sem današnjo progo bolje poznal kot ostali, zelo pomembni so bili detajli. Tudi meni vmes ni šlo najbolje, ampak na koncu sem uspel biti prvi.«

 

Teo Pečnik (KK RAVNE), sicer pokalni zmagovalec, je tokrat osvojil drugo mesto, za Žletom pa je zaostal za 14 sekund. Tretje mesto je osvojil Jakob Klemenčič (MBK SPORTR.SI) z minuto in 21 sekund zaostanka za vodilnim.

 

Med dekleti sta se tokrat članici Energijateam.com pomerili s tekmico iz sosednje Hrvaške, ki je bila premočna nasprotnica. Anja Nadu (BK MONTES)  je bila od drugouvrščene Ane Janežič hitrejša za 52 sekund, od Tamare Homar, ki je osvojila tretje mesto, pa minuto in 10 sekund.

 

Prav tako je bil boj za zmago napet tudi med fanti v kategoriji do 15 let. Najbolje je dirko že v prvem krogu dirko odpeljal Jure Rus (MBK SPORTR.SI), tesno pa sta mu sledila Marcel Gladek (MBK SPORTR.SI) in Ambrož Vovk (CALCIT BIKE TEAM). Gladek je po četrtem krogu nekoliko zaostal in se do konca dirke vozil na tretji poziciji. Vovk je namreč izkoristil Gladkov sestop s kolesa na klancu in ga prehitel. Ni pa uspel ubraniti Rusovega napada v zadnjem krogu, ki je zmagal in osvojil tudi pokalno zmago.

 

»Danes je bila zanimiva dirka. Miha se je boril za drugo mesto v skupnem seštevku in temu smo prilagodili taktiko. Na žalost mu na začetku ni šlo in ostala sva skupaj z Marcelom Gladkom. Zraven je bil tudi Ambrož Volk, s katerimi smo skupaj vstopili v zadnji krog. Potem sem slišal, da moram iti v napad. To sem naredil na klancu, spust tekoče odpeljal in osvojil zmago,« je povedal Jure Rus.

 

Ambrož Vovk in je ciljno črto prevozil na drugem mestu s šestimi sekundami zaostanka. Marcel Gladek je osvojil tretje mesto z zaostankom 34 sekund.

 

 

Med dekleti je drugo zmago v istem dnevu, saj se je pomerila tudi na cestni dirki, slavila Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM). O razpletu dirke je povedala:

 

»Startala sem zelo slabo. Na prvem klancu sem dohitela punce, na koreninah na klancu sem že bila prva. Druga punca me je dolgo držala, sem pa vsak krog več pridobila. Ob padcu sem izgubila nekaj sekund, vseeno sem dirko končala na prvem mestu. Bila sem zelo utrujena, saj sem dopoldan že imela eno dirko.«

 

Drugo mesto je osvojila Daša Mlakar (MBK SPORTR.SI), tretja pa je bila Nuša Moroz (KD SLOGA 1902 IDRIJA). Obe sta za zmagovalko zaostali za en krog.

 

Tako kot starejše kategorije so bili tudi mlajši z dirko po večini zadovoljni. Letošnja sezona je tako končana- Prileglo se bo nekaj počitka, potem pa se bodo že začeli treningi za čim bolj uspešno prihodnjo sezono.

 

Prvi trije po kategorijah:

 

V kategoriji U17 M je prvo mesto osvojil Blaž Žle (CALCIT BIKE TEAM), drugi je bil Teo Pečnik (KK RAVNE) in tretji Jakob Klemenčič (MBK SPORTR.SI). Med dekleti je prvo mesto osvojila Anja Nadu (BK MONTES), druga je bila Ana Janežič (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Tamara Homar (ENERGIJATEAM.COM).

 

V kategoriji U15 M je bil najhitrejši Jure Rus (MBK SPORTR.SI), drugo mesto je osvojil Ambrož Vovk (CALCIT BIKE TEAM) ter tretje Marcel Gladek (MBK SPORTR.SI).

V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Daša Mlakar (MBK SPORTR.SI) in tretja Nuša Moroz (KD SLOGA 1902 IDRIJA).

 

V kategoriji U13 M je prvo mesto osvojil Tine Terpin (MBK SPORTR.SI), drugi je bil Filip Utranker (ŠD 2SIMPL) in tretji Jernej Rudolf (MBK SPORTR.SI). Med deklicami je prvo mesto osvojila Mirta Pušec (BK MONTES), druga je bila Maruša Tereza Šerkezi (CALCIT BIKE TEAM) in tretja Meta Janežič (ENERGIJATEAM.COM).

 

V kategoriji U11 M je prvo mesto osvojil Jaka Utranker (ŠD 2SIMPL), drugi je bil Maks Majnik in tretji Jaka Tominšek (oba CALCIT BIKE TEAM). Med deklicami je prvo mesto osvojila Eva Terpin (MBK SPORTR.SI), druga je bila Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Ana Inkret (CALCIT BIKE TEAM).

 

V kategoriji U9 M je bil najhitrejši Jakob Krapež (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Urban Lampe (MBK SPORTR.SI) ter tretje Luka Rupnik (MBK SPORTR.SI). Med deklicami je prvo mesto osvojila Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Neža Utranker (ŠD 2SIMPL) in tretja Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM).

 

V kategoriji U7 M je prvo mesto osvojil Lan Rupnik, drugi je bil Filip Mikuž in tretji Ožbej Lampe (vsi MBK SPORTR.SI). Med deklicami je prvo mesto osvojila Anamarija Kosec (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Ema Tancik (ENERGIJATEAM.COM).

 

V kategoriji Open M je bil najhitrejši Damjan Utranker (ŠD 2SIMPL), drugo mesto je osvojil Simon Erjavec (CALCIT BIKE TEAM) ter tretje Tine Zupan (SCOTT TEAM). Med ženskami Martina Utranker (ŠD 2SIMPL) ni imela konkurence.