Dan športa se je v Kočevju končal z atraktivno dirko Urbani XC Kočevje

Kolesarsko društvo Melamin je na dan športa v centru Kočevja pripravilo atraktivno popoldansko dirko v olimpijskem krosu Urbani XC Kočevje, ki se je končala pod žarometi v večernih urah.

Dirka je štela za pokal mladih SloXcup, prestale kategorije pa so se pomerile v kategorije Open. Krožna trasa, dolga 1100 metrov, je bila speljana v samem centru mesta Kočevje, s čimer je gorsko kolesarstvo organizator želel predstaviti tudi širši množici.

Urbani-XC-Kocevje-2021-0122

Na dirki se je pomerilo preko 120 kolesarjev. Poleg mladih, ki so se pomerili prvi, je bila zelo zanimiva tudi dirka Open, kjer se je po principu kriterija po sistemu WIN OUT pomerilo dvajset kolesarjev. Za zmago sta se borila Boštjan Hribovšek (CALCIT BIKE TEAM) in Jakob Klemenčič (MBK ČRNI VRH), ki je moral v cilju priznati premoč starejšega kolega. Tretje mesto je osvojil Mihael Štajnar (MEBLOJOGI PRO- CONCRETE), ki se je uspel prebiti v ospredje.

Urbani-XC-Kocevje-2021-1254

Kljub temu, da je bila dirka namenjena mlajšim kategorijam, smo ob zaključku ujeli zmagovalca Open kategorije Boštjana Hribovška, ki je povedal:

»Sprva nisem imel niti namena tekmovati, nato pa sem se v začetku tedna le opogumil. Za ogled proge ni bilo veliko časa, ker je bil urnik kategorij kar natrpan. Med enim od štartov sem naredil le nekaj tekočih krogov, da sem si zapomnil celoten potek proge. Po pravici, nisem veliko pričakoval, odšel sem na prvi kvalifikacijski štart neobremenjen. Po dveh krogih sem videl, da sem lahko zraven s prvimi in si tako hitro privozil vstopnico v finale. Sledila sta še dva štarta in šele ob 22 uri finale open Urbani XC Kočevje 2021.
Vožnja v finalu je bla bolj napeta kot kvalifikacije. Menjava pozicij je bila čez celotno tekmo. Na sredi tekme sem zdrsnil na šesto pozicijo in nato proti koncu počasi pridobival mesta. V zadnjem krogu mi je uspelo v zaključku prehiteti Jakoba. Ne zgodi se velikokrat, ko se ti na tekmi poklopi prav vse, zato sem zelo vesel prvega mesta.Rad bi se zahvalil organizatorju za super izpeljan dogodek, ter hvala navijačem, saj gre delček medalje tudi njim.«

Urbani-XC-Kocevje-2021-1281

 

Galerija

 

Prvi trije po kategorijah:

V kategoriji Open M (17+) je bil najhitrejši Boštjan Hribovšek (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Jakob Klemenčič (MBK ČRNI VRH) ter tretje Mihael Štajnar (MEBLOJOGI PRO- CONCRETE).

V kategoriji Open W (17+) je bila najhitrejša Daša Mlakar (MBK ČRNI VRH).

V kategoriji U17 M je prvo mesto osvojil Blaž Kavčič (KK ZAVRŠNICA), drugi je bil Marcel Gladek (MBK ČRNI VRH) in tretji Žan Pahor (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji U17 W je prvo mesto osvojila Ivana Klemenčič (MBK ČRNI VRH), druga je bila Tina Smrdel (MBK ČRNI VRH) in tretja Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM).

V kategoriji U15 M je bil najhitrejši Gašper Štajnar (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Tian Pečnik (KK RAVNE) ter tretje Filip Boškin (KD SLOGA 1902 IDRIJA).

V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Maruša Tereza Šerkezi (BTC CITY LJUBLJANA SCOTT), druga je bila Eva Terpin (MBK ČRNI VRH) in tretja Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji U13 M je prvo mesto osvojil Maks Majnik (POGI TEAM GENERALI), drugi je bil Lenart Dejak (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE) in tretji Joža Matjaž Šerkezi (POGI TEAM GENERALI).

V kategoriji U13 W je prvo mesto osvojila Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Pina Šiler (KK ZAVRŠNICA) in tretja Neža Kobal (ENERGIJATEAM.COM).

V kategoriji U11 M je prvo mesto osvojil Urban Dejak (MTB TRAIL CENTER KOčEVJE), drugi je bil Jakob Prezelj (KD SLOGA 1902 IDRIJA) in tretji Lan Rupnik (MBK ČRNI VRH).

V kategoriji U11 W je prvo mesto osvojila Neža Utranker (ŠD 2SIMPL), druga je bila Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Anamarija Kosec (CALCIT BIKE TEAM).

V kategoriji U9 M je bil najhitrejši Liam Logar (KD SLOGA 1902 IDRIJA), drugo mesto je osvojil Tit Ravnihar (KK ZAVRŠNICA) ter tretje Rok Žavbi (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U9 W je prvo mesto osvojila Ema Korošec Janušić (KK ZAVRŠNICA), druga je bila Vida Bizjak (SD STRAHOVICA) in tretja Kiara Žlender (SD STRAHOVICA).

V kategoriji U7 M je prvo mesto osvojil Tine Vertačnik (SD STRAHOVICA), drugi je bil Nace Špenko (SD STRAHOVICA) in tretji Fran Žuk (MTB TRAIL CENTER KOČEVJE).