Koledar SloXcup 2020

Objavljamo osvežen koledar za letošnjo sezono.
Sestavlja ga sedem dirk, od teh bo ena nosila UCI kategorizacijo C1, ena pa se bo odvila tudi na hrvaških tleh – v Samoboru.

Otvoritvena dirka pokala bo v Črnem vrhu, ki bo štela tudi za DP. Sledi ji dirka v Kočevju, ki bo tudi edina UCI kategorizirana dirka v pokalu v letošnji sezoni.
Letošnja jesen bo dirkaško obarvana – v septembru si dirke sledijo ena za drugo: XCO Črn trn v Ajdovščini, pa Samobor in Završnica. Medtem ko v Samoboru ne pričakujemo večjih sprememb, pa bo v Završnici zaradi izgradnje nove ceste morala proga za kros potekati po drugačnih odsekih. Dirka v Ajdovščini v organizaciji KK Črn trn je letos prvič na sporedu. Kljub začetni ideji, da bo organiziran le Pokal mladih, so se odločili, da zavihajo rokave in pripravijo dirko tudi za članske kategorije.
V oktobru se bodo odvile tri dirke – dve, ki bosta šteli za pokal SloXcup ter DP v vzponu, ki se bo odvilo v Završnici. XC Energija bo letos prav tako štela za vse kategorije, XCO Vrtojba, prej znana kot XC Griči, pa je namesto otvoritvene postala zaključna dirka pokala Slovenije.

Ob tej priložnosti naj spomnimo na letos spremenjen pravilnik ter uvedbo tehničnega poligona. Tehnični poligon, ki je dodatek k dirki v krosu v kategorijah U7, U9, U11 in U13, se bo letos pojavil trikrat – prvič v Kočevju, nato pa še na XCO Završnica in XC Energija.

Izredno se zahvaljujemo vsem klubom in organizatorjem, da so tudi v letošnjem letu pripravljeni organizirati dirke, da vlagajo v mlade in se trudijo po svojih najboljših močeh.

Koledar SloXcup 16.9.2020