powered by cube

Kolesarska zveza Slovenije oziroma OGK-odbor za gorsko kolesarstvo se je v jesenskem času odločil okrepiti in posodobiti delovanje slovenskega pokala v krosu, ki živi že mnogo let. Po dobrih rezultatih organizacije in razvoja serije SloEnduro v letih, se je OGK odločil izbrati koordinatorje serij tekmovanj v XC in DH disciplinah. Kot koodrinator pokalnih tekmovanj DH in XC sta bila izbrana Mitja Tancik-ŠD Energija XC in Iztok Kvas DH.

“XC pokal Slovenije je tradicionalna in uveljavljena serija tekmovanj, ki zasluži svojo internetno stran, svoj logotip in komercialno ime, ki bo prepoznavno in privlačno za tekmovalce, medije in sponzorje” je Mitja Tancik napovedal že v svoji predstavitvi načrtov delovanja pred člani OGK v mesecu novembru 2015. Z januarjem je OGK potrdil koordinatorja in tako se je delo lahko začelo.

koledar facebook

Kot prva naloga je bil usklajen koledar tekmovanj za sezono 2016, organiziran posvet organizatorjev tekmovanj, kjer so se koordinator in organizatorji dogovorili o spremembah tekmovalnega pravilnika in drugih določilih, ki bodo veljala za sezono 2016 kot tudi pri izboru tekmovanj v prihodnjih sezonah. Izoblikovan je bil logotip pokala (hvala Jaka Tancik za idejo in Mitja Tancik za končno oblikovanje), oblikovana je bila nova podoba startnih številk, ozadja za podelitev, bannerjev pokala za progo in pridobitev sponzorjev pokala za sezono 2016. Sponzorji, ki so prepoznali kvaliteto tega tradicionalnega pokala in pokazali voljo pri sooblikovanju le tega v prihodnje so:

glavni sponzor: CUBE

sponzor: Cycling science

sponzor: BODIFIT

sponzor: ENERGIJA

Hvala sponzorjem za sodelovanje in izkazano zaupanje, to so znamke, ki so vam tekmovalcem in organizatorjem izkazale zaupanje in dale priznanje vašemu trudu, odrekanjem in tekmovalnim uspehom.

delo se je nadaljevalo s postavitvijo internetne strani, ki jo prebirate in njen namen bo objavljanje vseh pomembnih vsebin povezanih s pokalnim tekmovanjem, koledarjem tekmovanj, razpisom, rezultatom, fotogalerijam s tekmovanj, objavo točkovanj in podobno.

Dela pa ne zmanjka, razpis za prvo dirko XC Griči je že objavljen, dogovori s časomerilno službo gospoda Zorana Jagodiča so v polnem teku, prijavna služba SloXcupa ostaja stran Prijavim.se, hvala gospodu Franetu Kranjcu za vso pomoč, saj bo skrbel tudi za pripravo poročil in foto galerije s tekmovanj. Trenutno se ukvarjamo s tiskom številk, podelitvenega ozadja in bannerjev, kateri bodo luč sveta ugledali na prvi dirki XC Griči 28.3.2016.
Tukaj pa vam ponujamo samo za pokušino oz. kot bi se izrazili po domače za “bike dražit” novo številko Sloxcupa, kot novost pa naj omenimo tudi, da bodo številke opremljene s čipi, tako ne bo potrebno tekmovalcem in prijavni službi razdeljevati čipov in se ukvarjati ali ima tekmovalec na kolesu ustrezen čip glede na startno številko.

stevilkep_sloxcu

Več postorimo še v prihajajočih dneh in tednih, upamo na vašo podporo in na skupni zagon in užitke v našem pokalnem tekmovanju.

 

Koordinator

Mitja Tancik