Več kot 200 prijavljenih na XC Rašica

Organizatorje je prijetno presenetil izjemen odziv, saj je na osmo dirko pokala SloXcup prijavljenih kar 170 dečkov in deklic ter mlajših mladink in mladincev.

Dobro udeležbo je napovedovala že odlična obiskanost poligona SD Strahovica v zadnjih tednih. Ugoden datum ob začetku šolskega leta, lepa vremenska napoved in seveda atraktivna proga pod Rašico pa sta pritegnila številne mlade, ki se redko ali celo prvič preizkušajo na dirkah SloXcup. V soboto, 9. septembra bo tako živahno, kot še nikoli. Ob koncu tekmovalnega dne bo še štart za amaterje in veterane ter odprto kategorijo.

Tehnični poligon v celoti pred prvim štartom

Na tehničnem poligonu, ki ga Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z organizatorji pripravlja letos že osmič, bo nastopilo več kot sto dečkov in deklic v kategorijah U7, U9, U11 in U13. Zato smo zadnji trenutek odreagirali in pripravili nabor hitrejših vaj, tako da bo tekmovanje potekalo karseda hitro.

Zaradi res velikega števila tekmovalcev prosimo vse za sodelovanje, zato da bo tekmovanje potekalo karseda tekoče. Kategoriji U7 in U9 po razpisu s tehničnim poligonom pričneta ob 8.30, a ga bomo poskusili izvesti kako minuto prej. Prikaz vaj se bo tako začel že okoli 8.15, sproti bomo obveščali tudi med prireditvijo.

Takoj ko zaključijo mlajši od devet let, pa sledi prikaz vaj za dečke in deklice U11 in U13 ter takoj po prikazu še tekmovanje.

STRAN DIRKE

RAZPIS