Zgolj teden nas še loči od prve dirke SloXcup pokala 2021, ki se bo odvila v Kočevju!

V zadnjih dneh je za prihajajoč dogodek prišlo kar nekaj hitrih sprememb, ki jih je pred udeležbo potrebno prebrati.

1. Dogodek se bo odvil v dveh dneh

Zaradi velikega zanimanja in lažje organizacije se bo dirka pričela že v soboto in sicer za kategorije U7, U9, U11 in U13. Kategorije od U15 naprej pa imajo dirko v nedeljo.

2. Tehnični poligon

Organizator se je odločil, da se bo izpeljalo tudi tehnični poligon, tako kot se ga je tudi prejšnje leto. Ob tej priložnosti naj spomnimo na pravila in nabor vaj, ki se lahko pojavijo na tekmovanju. Tehnični poligon se bo odvil v soboto, hkrati z dirkami v krosu. Pričetek tekmovanja na poligonu bo ob 16:00, lokacija poligona pa ostaja enaka kot prejšnje leto. Natančejši urnik si lahko pogledate spodaj.

Kočevje urnik

3. Gledalci so dobrodošli

Po novem so gledalci na tekmovanjih ponovno dovoljeni. A za udeležbo na tekmovanju je potrebno izpolnjevati pogoje PCT. Po navedbah direktorata za šport:
Gledalci se lahko udeležijo športnih tekmovanj, če izpolnjujejo PCT pogoje (imajo negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur, potrdilo/dokazilo o cepljenju ali prebolevnosti).
Opravljanje hitrega testa bo možno tudi na prizorišču. Več si lahko preberete na organizatrojevi spletni strani.

4. Ogled proge

Ogled proge je nemoteno mogoč vsak dan do 15:00. Po tej uri prične z delovanjem MTB Trail Center Kočevje, zato je ob ogledu potrebna dodatna previdnost, saj XC proga ni zaprta in poteka po obstoječih poteh ali pa jih prečka. Zato prosimo za previdnost.

Čaka nas močna mednarodna udeležba. Med drugim so poleg domačih adutov trenutno na prijavni listi tudi ekipe Trek Vaude, Torpado Ursus, KTM Factory MTB Team, Team Rudy Project XCR … Pričakujemo dobre dirke in zanimive boje!

Prijave so možne še do četrtka, ob tem pa prosimo vse klube, da s prijavami ne čakajo do zadnjega.