XC Rašica: Proga pripravljena, video objavljen

Po daljšem premoru se končno spet vidimo v soboto, 9. septembra v Selu pri Vodicah. Pred osmo dirko serije SloXcup so Strahci posneli video s prog za najstarejše kategorije.

Na domačem poligonu Strahcev te dni mrgoli tudi kolesarjev drugih klubov z bazami v bližnji in daljni okolici. Razmere za trening so pod Rašico idealne in kaže, da bo lahko marsikdo prevozil progo tako rekoč miže.

Nože nabrusite tudi amaterji in veterani

Pod Rašico je SD Strahovica dirko lani organizirala prvič, a le za najmlajše kategorije. Letos so dirke razpisane tudi za amaterje in veterane ter v kategoriji open za starejše mladince in člane, seveda obeh spolov. Vsi dirkajo na najdaljšem krogu, torej na progi za kategoriji U15 in U17.

Kategoriji U13 pa nastopajo na krajšem krogu.

Vaj tehničnega poligona seveda ne bomo razkrili, gotovo pa bo vsaj ena nova. Ker je zaradi manjšega števila štartov program nekoliko bolj sproščen, bomo tudi pod Rašico s tehničnim poligonom začeli že pred prvim štartom

Dečki in deklice pod 7 in 9 let začnejo ob 8.30, kategoriji U11 in U13 ob 9.15. Prvi štart ob 10.20 za dečke in deklice pod 7 let, do zadnjega štarta ob 14.50 za veterane, amaterje in odprto kategorijo.

Predprijave sprejemajo na Prijavim.se do četrtka, 7. septembra do polnoči.

STRAN DIRKE

RAZPIS

PREDPRIJAVE NA PRIJAVIM.SE

Za konec dne še Kronometer na Rašico

Kdor je željan dvojnega programa, lahko noge zavrti še na popoldanskem Kronometru na Rašico, ki ga SD Strahovica pripravlja že 27.  Na štiri kilometre dolgi progi je 300 metrov višinske razlike, dečki in deklice pa zaključijo prej, na sedlu. Štartnina je 15 evrov, prijave prav tako sprejemajo na prijavim.se.