XCC Energija Domžale za finale letošnje serije SloXcup

Zadnjo dirko SloXcup gosti 30. septembra Športno društvo Energija na MTB poligonu Šumberk v Domžalah. Tokrat kratki kros za točke v vseh kategorijah.

Letošnja tretja dirka v kratkem krosu bo na priljubljenem poligonu, ki je lani gostil državno prvenstvo in obenem zadnjo pokalno dirko za starejše kategorije. In tudi letos je dirka zadnja priložnost za spremembe na lestvici najboljših v skupnem točkovanju.

Tehnični poligon, osma izvedba

Glavna letošnja novost je tehnični poligon za dečke in deklice kategorij U7, U9, U11 in U13. Tako bo spretnostna vožnja na sporedu letos na prav vsaki dirki, torej že osmič. Poligon bo pripravljen na lepo urejeni travnati podlagi v neposredni bližini štartno-ciljnega prostora, potekal pa bo po nekoliko drugačnem urniku kot običajno.

Zjutraj, že ob 9.30 bo najprej prikaz vaj za vse kategorije nastopajočih. Potem se bodo vsi tekmovalke in tekmovalci najprej pomerili na dirkah in se po prihodu v cilj preselili na tehnični poligon.

Hiter in za gledalce atraktiven krog          

Selektivna proga z ostrim in dolgim vzponom ter spustom, ki sooči tekmovalce z raznolikimi izzivi, je tudi letos odlično pripravljena. Lani, ko je bilo na terenu suho, so najhitrejši krog odpeljali v približno treh minutah in pol, tudi letos pa pričakujemo lepo vreme, ki nas v tej sezoni na dirkah SloXcup še ni pustilo na cedilu.

Na kratkem krogu lahko torej pričakujemo zgoščeno dogajanje in zato zanimiv popoldanski program, ko nastopijo starejše kategorije. Tokrat bomo izvedli skupno podelitev za vse kategorije ob koncu dirke, vendar dotlej ne bo dolgčas. Letos namreč pripravljajo kulinarično ponudbo s hamburgerji in pijačo. Za kavo bodo poskrbeli otroci iz ŠD Energija, ki bodo prostovoljne prispevke namenili za zaključni izlet ob koncu sezone.

Predprijave do srede

Lani sta na državnem prvenstvu v članskih kategorijah zmagala Rok Naglič (Calcit Bike Team) in Tanja Žakelj (Unior-Sinter). Tanja bo letos v tem terminu nastopala na dirki svetovnega pokala v Združenih državah Amerike, pričakujemo pa Vito Movrin (Trinx Factory Team), ki nas je letos že razveselila z nastopi na prav vseh dirkah domačega pokala SloXcup.

Za Nagličem je v tem tednu zobozdravniški poseg, zato nastopa še ni mogel potrditi. Vemo, da bo manjkal Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), ki bo petek v Barceloni nastopil na dirki svetovnega pokala v eliminatorju. Gotovo pa bo dirkal Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team), vodilni v točkovanju med mlajšimi člani.   

Predprijave sprejemajo na Prijavim.se do srede, 27. septembra, do polnoči.

STRAN DIRKE

RAZPIS

PREDPRIJAVE NA PRIJAVIM.SE