6. 5. 2023

XCE Idrija - DP

Organizator: Mountain bike klub Črni Vrh | mbkcv.1991@gmail.com
Disciplina: kros na izpadanje – eliminator (XCE)
Rang: državno prvenstvo
Lokacija: Idrija, Mestni trg 

Urnik tekmovanja
Prevzem startnih številk
8.00–13.00 15.00–16.00
Sestanek vodij ekip
16.10
Ogled proge
16.00–16.35
Kvalifikacije
16.40
Izločilne vožnje
17.25
Podelitev
18.30
Razpisane kategorije

Za državno prvenstvo:

  • moški U23 in člani ter U19 mladinci v enotni kategoriji,
  • ženske U23 in članice ter U19 mladinke v enotni kategoriji.

Ne šteje za državno prvenstvo:

  • open moški (letnik 2008 in starejši),
  • open ženske (letnik 2008 in starejši)

Sodelujejo lahko le tekmovalci z veljavnimi licencami, registriranimi pri nacionalni kolesarski zvezi pod okriljem UCI. V kategorijah open lahko nastopijo kolesarji z enodnevno licenco.

Prijave

Predprijave se sprejemajo do srede, 3. 5. 2023 do 23.59 na spletni strani www.prijavim.se.

V kategoriji open je omejeno število prijav na prvih štirideset prijavljenih tekmovalcev (skupaj moški in ženske). V kategorijah ki štejejo za DP ni omejitve prijav.

Na dan tekmovanja prijave niso možne.

Startnina in plačilo startnine

28,00 EUR

Startnina se poravna po računu, izdanem s strani Zavoda Prijavim.se. Poravnana mora biti pred nastopom.

Kolesar brez tekmovalne licence mora predhodno pri Kolesarski zvezi Slovenije pridobiti enodnevno licenco, ki je ob predprijavi dostopna na www.prijavim.se. Z enodnevno licenco se ob prijavi izkaže pri prijavni službi. Cena enodnevne licence je 15 EUR.

Nagradni sklad

Na državnem prvenstvu niso predvidene denarne nagrade.

NOVICE

V Kranju je včeraj Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX podelil priznanja najboljšim v slovenskih državnih pokalih.

Na slovesni podelitvi priznanj se bodo tudi letos srečali najboljši iz vseh gorskokolesarskih disciplin in BMX dirkanja.

Na MTB poligonu Šumberk Športnega društva Energija na zadnji letošnji dirki pokala SloXcup ni bilo večjih presenečenj. Vreme je bilo za dirkanje idealno, proga pripravljena odlično, prizorišče s kulinarično ponudbo ter cel dan odprtim poligonom pa je zadržalo gledalce do konca dne.

Pred zadnjo dirko serije SloXcup smo preverili razpredelnico s točkovanji. Med najboljšimi se lahko v nekaterih kategorijah vrstni red še premeša.

Zadnja dirka SloXcup pod Rašico je minila v odličnem vzdušju, Strahci pa so poskrbeli tudi za video.

Zadnjo dirko SloXcup gosti 30. septembra Športno društvo Energija na MTB poligonu Šumberk v Domžalah. Tokrat kratki kros za točke v vseh kategorijah.

Zaradi nerešljivih zapletov pri organizaciji je Kolesarski klub Črn trn žal primoran odpovedati dirko, napovedano za 8. oktober. Zadnja dirka SloXcup bo tako v Domžalah, v soboto, 30. septembra.

Prijetno vreme je na vznožje Rašice privabila lepo število mladih in letos prvič tudi bolj izkušenih kolesarjev. Med mlajšimi mladinkami je bila najhitrejša Maruša Tereza Šerkezi, med mlajšimi mladinci je blestel Gašper Štajnar.

Organizatorje je prijetno presenetil izjemen odziv, saj je na osmo dirko pokala SloXcup prijavljenih kar 170 dečkov in deklic ter mlajših mladink in mladincev.

Po daljšem premoru se končno spet vidimo v soboto, 9. septembra v Selu pri Vodicah. Pred osmo dirko serije SloXcup so Strahci posneli video s prog za najstarejše kategorije.

SloXcup se nadaljuje 9. septembra v Selu pri Vodicah. Poleg mlajših kategorij letos tudi dirke za amaterje in veterane ter kategorijo open.

Kratki kros Energija Domžale je prestavljen na 30. september, XCO Ajdovščina pa na 8. oktober.