XCO Kamnik: Poteki prog mlajših kategorij

Proga ostaja z dodelavami na prvem spustu bolj ali manj enaka kot v preteklih letih. Kategoriji U13 dečki in deklice bosta letos dirkali na krajšem krogu, enakem kot kategoriji U11 dečki in deklice.

Proge kategorij U7, U9, U11, U13

Štart vseh dirk v Kamniku poteka proti jugu, torej v nasprotno smer kot v naslednjih krogih. To velja tudi za kategorije, ki dirkajo na krajših krogih.

U7 dečki in deklice: po štartu proga zavije pri prvem drevesu in v nadaljevanju poteka v nasprotni smeri urnega kazalca.

U9 dečki in deklice: po štartu zavije pri prvem drevesu proga v Evropa park in se nadaljuje v nasprotni smeri urnega kazalca.

U11/U13 dečki in deklice: startni krog poteka v smeri urnega kazalca po trasi kroga U7. Naslednji krogi potekajo v nasprotni smeri urnega kazalca.

U15 dečki in deklice: uvodni del je enak kot za starejše kategorije, torej z dolgim vzponom in spustom s Kalvarije ter nazaj v center mesta. Obrat nazaj bo določen pred dirko glede na razmere na progi. Če bo zelo drselo, bo obrat speljan približno 100 metrov prej.

Zadnje finese

Progi U7 in U9 bosta postavljeni v soboto proti večeru, progi U11 in U13 bosta dokončani v petek.

Veliki krog je na terenu že označen s puščicami, razen v središču mesta, dokončno bodo trakove potegnili pozneje.

Teren je zaradi obilnih padavin namočen in nekaj dežja je napovedanega tudi v noči iz sobote na nedeljo. Upajmo, da čim manj in da bo toplo vreme v nedeljo do štarta starejših kategorij teren nekoliko osušilo.