XCO Ketncug Kotečnik: Proge so začrtane

Z današnjim dnem so proge državnega prvenstva dokončno določene in tudi označene. Za neuradni trening bodo v celoti pripravljene v soboto, dan pred dirko.

V zadnjih dneh je v Bike gverku Kotečnik vsak dan na progi lepo število tekmovalcev, ki po Stravi sodeč postavljajo noro hitre čase krogov. Zlasti v prvem, gozdnem delu proga počasi dobiva svoj karakter, saj je na plan pokukalo nekaj korenin. V naslednjih treh dneh kaže na suho vreme, zato lahko pričakujemo lepo prevozno, nikakor pa lahko progo.

Modificirana proga za U15

Mladinske, članske in veteranske kategorije dirkajo na velikem krogu, označenem z modro barvo. Krog je dolg 3,4 kilometre in ima kar 185 metrov višinske razlike.

Glede na razpis se precej spremeni proga za dečke in deklice do 15 let. Prizaneseno jim je z vzponom po po izhodu iz gozda, tako da po vožnji mimo okrepno-tehnične cone ne nadaljujejo z dolgim vzponom, ampak naravnost proti mostu, pd katerim nadaljujejo na zadnji vzpon Vlečn’ca.

Krog za U15 je tako dolg 2,1 km in ima 100 metrov višinske razlike, označen je z zeleno barvo.

Krajša kroga za najmlajše

Dečki in deklice do 13 let bodo dirkali na rumeni progi., dolgi 1,3 kilometra s 60 metri višinske razlike. Po štartu se mimo okrepne in tehnične cone vzpone v gozd, kjer bodo opravili s prvim, tehnično manj zahtevnim delom in se po Federmajstru spustili nazaj v cilj.

Za najmlajše kategorije U7 in U9 je po travniškem delu pripravljen 350-metrski krog z minimalno višinsko razliko. Popestren bo z manj zahtevnim lesenim objektom, v zadnjem delu pa je še manjši pumptrack.

Štartni krog za U15 in starejše

Štartni krog bo pravzaprav skrajšani krog brez prve pentlje po gozdu. Po štartu se tako proga vzpne naravnost do najvišje točke in spusta z rock gardnom in hlodi.

Pripravite se na vročino

Peklenska nedelja bo več kot primerna za najpomembnejšo domačo dirko v sezoni. Ker je okrepna in tehnična cona na soncu, zato ekipam priporočamo, da s seboj prinesejo senčnike ali šotore.

Še enkrat opozarjamo, da je prostor na prizorišču omejen. Ekipni prostori so tako že rezervirani, parkirišče za tekmovalce in gledalce pa je nekaj minut hoda stran, pri cerkvi sv. Neže ali ob gasilskem domu v Libojah. Pot med parkiriščem in prizoriščem bo označena. Pri cerkvi je tudi prostor za avtodome.

Tehnični poligon bo na igrišču pri gasilskem domu v Libojah. Do tja je približno kilometer po za to namenjeni poti, ki bo prav tako označena.

STRAN DIRKE

RAZPIS

PREDPRIJAVE NA PRIJAVIM.SE

DOGODEK NA FACEBOOKU