XC Rašica: Kros se vrača pod Rašico

SloXcup se nadaljuje 9. septembra v Selu pri Vodicah. Poleg mlajših kategorij letos tudi dirke za amaterje in veterane ter kategorijo open.

Strahci in Smučarsko društvo Strahovica se lahko pohvalijo z izvrstnim poligonom na vznožju Rašice, ki je tudi baza njihove kolesarske šole. Lani so tam prvič pripravili tudi dirko pokala SloXcup za mlajše kategorije, letos pa bodo dirkali tudi starejši.

Tehnični poligon pred dirkami

Štart bo na že znanem prizorišču pri športnem središču Smučarskega društva Strahovica. Tehnični poligon bo pripravljen na športnem igrišču in bo za vse kategorije (od U7 do vključno U13) potekal v celoti že pred štartom prvih dirk. Tako bomo lahko v celoti spremljali najprej spretnostne vožnje in potem sproščeno še vse dirke.

Že na Soriški planini se je izkazalo, da so amaterji in veterani lačni dirkanja, zato so se Strahci odločili razpisati tudi dirke za starejše, ki bodo štartali zadnji, ob 14.50. Mladinci in člani oziroma mladinke in članice pa bodo lahko nastopili v odprtih kategorijah. Vsi starejši dirkajo na krogu za kategoriji U15 in U17.

Trening že teden dni prej

Katastrofalni nalivi so progi bolj ali manj prizanesli, seveda pa bodo po besedah vodje tekmovanja Andreja Vertačnika vložili v pripravo še nekaj ljubezni. Ogled proge pa bo možen že teden dni pred dirko, torej od 2. septembra dalje, vsak dan, na dan tekmovanja pa v terminih, kot jih določa razpis.

Predprijave so že odprte na prijavim.se, skrajni rok je četrtek, 7. septembra do polnoči.

Po krosu še gorski kronometer

Po zaključku dirke za pokal SloXcup pripravlja SD Strahovica še tradicionalni, že 27. Kronometer na Rašico. Proga po gozdni makadamski cesti je dolga 4 kilometre in ima 300 metrov višinske razlike, za dečke in deklice pa se konča že prej, na »sedlu« pred zaključnim vzponom. Štartnina je 15 evrov, prijave prav tako sprejemajo na prijavim.se.

STRAN DIRKE

RAZPIS

PREDPRIJAVE NA PRIJAVIM.SE